Monday, February 22, 2010

thanx ALLAH..

tanggal 22 februari merupakan tarikh penting buat sahabatku... suatu tarikh yang bagiku amat bermakna buat dirinya.. saat di mana suatu perkara paling besar berlaku.. perkara yang aku kire mungkin ak sendiri tidak mampu melakukannya.. iaitu perubahan.... mataku menjadi saksi kepada perubahan yang telah berlaku kepada dirinya... suatu perkara yang aku kira amat2 baik dalam usaha mendekatkan diri kepada ALLAH... tidak tertahan rasenye perasaanku ketike i2 melihat sahabatku berubah..

sahabatku telah merubah corak pemakaiannya.. memakai yang muslimah bagiku.. melabuhkan tudungnya.. tekad dan azamnye membuatkan aku kagum dengan sahabatku ini.. die tekad walau ape pun yang terjadi.. die akan tetap BERUBAH... dan die telah berjaya melakukannya..

tiada lafaz yang lagi mulia melainkan ucapan kesyukuran yang tidak terhingga kepada ALLAH kerna memberi sahabatku satu peluang yang tidak dikurniakanNya kepada semua dari kita... aku bersyukur kepadaMu ya ALLAH kerna memberikan semangat dan hidayah kepada sahabatku dan juga kepadaku utk sama2 berubah dan menjadi manusia yang lebih baik..

kepada sahabat2ku yang telah sama2 membantu sahabatku, jazakumullah khairan kathira.. hanya ALLAH yang mampu membalas jasa kalian.. moge2 ALLAH mengurniakan kamu dengan keredhaan dunia akhirat atas jasa2 yang telah kalian lakukan..

dan kepada sahabatku yang telah melakukan perubahan.. ak mendoakan agar kau diberi kekuatan olehNya utk menghadapi dugaan dan cabaran baru lantaran perubahan yang telah kau lakukan.. moge2 ALLAH sentiase bersamamu dan memberimu ketenangan jiwa dan berpanjangan...

dan ak mengharapkan agar sama2 dapat kite ubah diri kita kepada yang lebih baik.. moge2 dengan perubahan i2..kita sama2 mampu mengubah imej islam di mata dunia dan sama2 mampu menartabatkan islam di mana sahaja kita berada...

"di mana bumii dipijak, di situ islam dijunjung".....

sekian.. wallahualam...

No comments:

Post a Comment