Friday, November 11, 2011

ragam aidiladha

cuti masih berbaki sehari sebelum bermulanya kembali kuliah.. hampir seminggu bercuti.. tapi rasa macam tidak cuti.. bermacam jenis aktiviti ada.. alhamdulillah kerna dapat join beberapa dari aktiviti2 yang dianjurkan.

sambutan hari raya aidiladha di sni meriah. tidak sama seperti di malaysia.. perbandingannya seolah di malaysia menyambut raya aidilfitri. seminggu sebelum raya sudah meriah jalan2 dengan lampu2.. kambing2 dan lembu sudah dikumpulkan untuk dikorbankan.. solat hari raya taun ini sedikit berbeza.. tahun - tahun sebelum ini solat bersama imam melayu. tapi kali nh solat dengan imam arab.. mengambil pengalaman..

raya jatuh pada 6 oktober.. 5 dan 6 pula berlangsungnya seminar perubatan.. alhamdulillah tajuk menarik.. banyak input2 diperoleh. seronok ditambah pula dengan kedatangan ex-classmate, zekk ke rumah. 2 taun lebih berada di mesir baru kali pertama menjejak kaki di iskandariyah..

8 aribulan pula sambutan aidiladha PCI.. alhamdulillah meriah.. makanan pun sedap2.. terima kasih ajk2 yg xtido malam sediakan makanan..

hari seterusnya ke port said. jaulah bersama adik-adik tahun 1.. bermacam pengalaman diperoleh. dapat juga adik2 melihat rusuhan di mesir.. moga menjadi kenangan terindah.. :)

dan hari ini pula bakal ke kaherah malam nanti.. mengambil semula rakan yg pulang dari malaysia.. semoga dia beroleh semangat baru...1 comment: