Wednesday, February 29, 2012

cuti

27 FEBRUARI 2012

Selamat tiba di bumi iskandariah setelah 2 minggu berada di bumi malaysia. menghabiskan cuti winter. ramai kawan2 menjelajah ke seluruh pelusuk alam. ke spain, turki, italy dan sebagainya. dan ak memilih utk pulang ke tanah air.

di malaysia, 2 minggu yg bolehla dikatakan penuh dgn aktiviti. kebanyakan masa dihabiskan bersama keluarga. tidak sempat bertemu sahabat2 lama.. mungkin cuti summer nanti insya ALLAH.

menarik cuti kali ini. banyak bersembang dengan family. berbagai isu dibincangkan. dari politik malaysia sehingga ke mesir dan juga selit2 sedikit berkenaan hidup berumahtangga.. =)

benar orang kata, nk berguru nh, biarlah dgn orang yg sudah melalui perkara tersebut. mereka terlebih dlu da rasa asam garam kehidupan. menuntut ilmu2 dengan mereka2 nh xpnah rugi. bermacam jenis nasihat diberikan...

abang sudah masuk ke klinikal year. jeles rasenye.. sabar2.. setengah sem lagi. insya ALLAH..

ketika dalam perjalanan pulang dari msia, tiba-tiba pramugari membuat satu announcement.. "requesting for a doctor". dan para pramugari berjalan dari satu seat ke seat lain untuk bertanya jika ada dalam kalangan kami doktor. ada orang sakit. first time berada dalam situasi nh.. menarik. alhamdulillah ada seorang doktor laki bangun dan terus ke pesakit. ketika itu ak terfikir, kalau ak jd doktor nnt, bersedia ke nk rawat orang dalam flight? ingt lagi ke ilmu2 yg diajar? hoho.. byk lg kene blaja..

dan hari ini, bakal melakukan persembahan dikir barat. di hadapan orang arab. moga2 dipermudahkan urusan.. =)

No comments:

Post a Comment