Wednesday, November 6, 2013

pasca cuti-cuti malaysia

minggu ini sudah masuk minggu ke 3 berada di bumi mesir. setelah bercuti di malaysia dalam lingkungan 2 bulan setengah.  di malaysia, not so many activities done. xbuat attachment walaupun surat da ad. only join 2 program AMT. gen 1 dan 2. alhamdulillah berjalan lancar despite ade few problems. adat la berprogram. mana ada yang smooth all the way kan.

dapat offer dari uitm. setelah apply utk sambung ke sana. due to egypt current condition. my batch xramai yg pndah. dalam 15-20 orang macam tu. batch junior ramai. overall dalam 200++ jugak yg smbg ke india/malaysia. lain2 masih meneguhkan hati utk blaja di bumi barakah ini.

me? actullay isi borang offer tu pn atas nasihat ummi dan ayah. n bila da dapat tu jadi serba salah pulak. pulang ke mesir, tgk suasana, tgk bacaan politik di mesir, dan mohon ALLAH tunjukkan jalan.

insya ALLAH moga2 pilihan utk terus stay di bumi mesir ini adalah pilihan yg terbaik. dan dapat meneruskan serta menamatkan pengajian 2 taun lg insya ALLAH.


*********************************************************************************

dalam hidup ini begitu, mana2 pun akan ad persimpangan yg perlu ditempuh. soalnya samada berani membuat pilihan atau tidak. dan setelah membuat pilihan, maka perlu redha. moga ALLAH bantu dan tunjuk jalan yg terbaik.

dan bila sudah memilih, tiada istilah patah balik. perlu teruskan. doa dan tawakal perlu padu. moga ALLAH sentiasa guide dalam mengharungi cabaran.

moga tarbiyah di bumi mesir ini berterusan sehingga ke hari grad nnt. skarang sudah punya amanah baru. menjadi naqib. moga ALLAH guide throughout this journey n may ALLAH bless all of us. :)

No comments:

Post a Comment